Bakgrund

Alla pratar om Über, AirBnB, IoT, robotar och självkörande bilar, men vad kommer det ha för konsekvenser er?

Hur ska ni möta de nya utmaningarna? Ska ni drabbas av utvecklingen eller planera för den?

Regeringen har ingen strategi för digitaliseringen. Regeringen saknar insikt om vilka konsevenser digitaliseringen kommer ha för hela samhället. Frågan hanteras av Bostadsministern och bredbandsfrågorna handläggs på Jordbruksdepartementet.

Det är många VARNINGSSIGNALER!

Du kan inte sitta och vänta på hur du ska göra. Framtiden är redan här! Tåget går NU! Du måste agera NU!

Vilka som blir digitaliseringens ettor och nollor avgörs av vilken kunskap man har och hur ni lyckas anpassa er (digital transformation).

 

Digitaliseringen innebär ett paradigmskifte för hela samhället. Alla gränser håller snabbt på att lösas upp. Om du bor i staden eller på landet spelar snart ingen roll. Digitaliseringen kan lösa många samhällsutmaningar och kommer vända urbaniseringen tillbaka ut på landet.

För att få ihop livspusslet kommer allt fler välja att ”jobba hemifrån”. ”Hemifrån” kan av flera skäl betyda på hemorten! Det skulle minska restider, miljöförstöring och göra det möjligt att bo grönare, billigare, sköta om barn, djur, hus o trädgård och låta mormor bo kvar hemma.

Digitaliseringen är lösningen på samhällets långsiktiga hållbarhet. Frågan är inte hur snabbt kan vi resa med ett höghastighetståg. Frågan är – varför måste vi resa överhuvudtaget? Kommunen behöver bara skapa de rätta förutsättningarna.

 

Den nya tidens utmaningar går inte att lösa med den gamla tidens sätt att arbeta. Vi är i hög fart på väg in i framtiden, många är redan där. 
Digitaliseringen är vår tids viktigaste fråga. Allt och alla kommer att påverkas. Många kommer bli arbetslösa. Flera yrkeskategorier kommer helt att upphöra. Omställningarna kommer bli mer omfattande än när vi gick från bondesamhället till industrisamhället.
 

FRAMTIDENS INFRASTRUKTUR

Framtidens infrastruktursatsningar måste vara digitala. Det handlar om mer än fiber, appar och e-tjänster. Det som saknas är standarder, e-legitimation och ”trafikregler” (typ behörighet, upphovsrätt, myndighetsutövning) för det digitala tåget. Det är nyckeln.
Alla kan åka med det digitala tåget. Det stannar hos alla, om man bara vill. Det handlar mer om hur man organiserar olika verksamheter. När tid och rum inte längre sätter gränser går det att göra allt så mycket bättre, enklare, effektivare och billigare.

 vagskyltar

ALLA ”JOBBAR HEMIFRÅN”

Digitaliseringen kommer vara lösningen på klimatfrågan, miljön, kollektivtrafiken, skolan, folkhälsan, vägar och trafikkaos. Varför ska vi alla, sätta oss i bilen/bussen/tåget vid samma tid för att åka till jobbet och titta in i en skärm och tala i telefon? Digitaliseringen kommer leda till en renässans för lokalsamhället. Vi kan alla ”jobba hemifrån” och samtidigt låta mormor bo kvar hemma. 
Utmaningen är att omdefiniera och omorganisera olika verksamheter för en verklighet där de infrastrukturella förutsättningarna (tänk vägar, byggnader, mötesplatser och öppettider) är helt nya (fria från tid och rum). Digitaliseringen handlar i flera bemärkelser som ökad tillgänglighet.

Den nya infrastrukturen:
- Den nya tiden är: närsomhelst
- Den nya platsen är: varsomhelst
- Den nya vägen är: fiber, wigig, 4g, 5g

Om politikerna förstod att digitaliseringen är en infrastrukturfråga skulle vi säkra välfärden, öka vår konkurrenskraft och skapa helt nya exportmöjligheter.

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top