Hem

Artiklar

Bakgrund

NÄTMOBBNING OMFATTANDE

Mobbning och kränkande behandling på nätet är mycket omfattande, men tyvärr ofta osynligt för vuxenvärlden. I de anmälningar som kommer till BEO och Skolinspektionen ser man att nätkränkningar ofta går hand i hand med verbala och fysiska kränkningar.

KONSEKVENSER

De som blir mobbade på nätet mår ofta dåligt. Många känner sig övergivna av vuxenvärlden dels för att ingen ser vad som händer, dels för att många vuxna inte förstår sig på AF hoppatagbarnens verklighet. En del stänger in sin frustration och ägnar sig åt självskadebeteende, medans andra vill ge igen. BEO säger att många mobbade barn är i mycket dåligt skick.
Brandskyddsföreningen uppger att de som tänder på i skolorna ofta är elever som gemensamt saknar: sedd, hörd och bekräftad. Flera av de skolskjutningar som förekommit runt om i världen har utförts av frustrerade, utfrysta och mobbade elever. Svensk polis uppger att det är en ren tidsfråga innan det händer här. Förebyggande arbete kan skapa ökad trygghet för eleverna och arbetsro i skolan.

 

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top