Det digitala tåget

Digitala tåget stannar hos alla!

 ETT FÖREDRAG PÅ 1,5 TIM OM

DIGITAL TRANSFORMATION SOM DIREKT
GER HELT NYA JOBB & TILLVÄXT

mellan digtunnel


Vad skulle det betyda om höghastighetståget stannade hos er 2025? Tänk om det digitala tåget, som går med ljusets hastighet, kommer redan nästa månad! 

GÖR INTRESSEANMÄLAN HÄR

 
Vi står inför ett paradigmskifte. Digitaliseringen håller på att lösa upp alla gränser och förändra hur vi jobbar och organiserar alla verksamheter. Det kommer ha stora konsekvenser för hela samhället. Många jobb (50%) kommer försvinna. För att vara på rätt sida om ekvationen gäller det att förstå vilka som blir det nya jobben.
När tid och plats inte lägre begränsar uppstår helt nya möjligheter. Framförallt i glesbygden, förorter och mindre kommuner. Det som tidigare var nackdelar, kommer snabbt vändas till fördelar för er på den digitala marknaden.Ni behöver inte vänta på att bredband når ut till varje by eller buske.
Avfolkning och minskad service kan lätt vända till helt nya jobb, utveckling och tillväxt. Allt som krävs är att du förstår vad allt prat om digitalisering, transformation, disruptive technolgies kan betyda för er och omvandlas till konkreta strategier för framtiden. Resedetaljer och biljett för Det digitala tåget till framtiden, kan du boka här.

 

Har ni bredband fram till kommunen kan det bli verklighet direkt. Kommunen kan skapa förutsättningar för helt nya jobb och verksamheter. Allt som krävs är förståelse för digitaliseringens egenskaper, tänka lite ”utanför boxen” och ett ”resecentrum” där ”tåget” kan stanna.

Framtidsforskarna säger att hälften av alla jobb kommer försvinna, men vilka som blir de nya är det få som vet. Det berättar vi på vårt föredrag!

Vi visar på vårt föredrag hur kommunen, med några enkla grepp och lite nytänkande kan skapa:

 Helt nya jobb & verksamheter
 Tillväxt, hopp & framtidstro
 Ökad in/återflyttning & skatteunderlag
 Ökat värde på mark, lokaler och bostäder
 Ökad samhällsservice & tjänster
 Ökad tillgång till lokal service
 Ökad tillgång kultur & nöje

 

Innehåll

INNEHÅLL:

- Trendspaning, Hur blir den digitala framtiden?
- Nya sätt att arbeta o organisera verksamheter.
- De helt nya jobben och digitala affärsmöjligheter.
- Strategisk metod för en "framtidskommun"?

RESULTAT:
Vi visar på ett lättbegriplig sätt digitaliseringen egenskaper och vad det leder till, så att du själv kan dra slutsatser. Vi berättar vilka de helt nya jobben blir och beskriver en metod för atT utveckla er egen strategi för framtiden.
Pris: Boka och betala senast 180331 och betala endast 18.000 + moms (ord 24.000) + resa utanför Stor-stockholm. Tid: 1,5 tim. Boka här.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Vi erbjuder ett enkelt och bekvämt sätt att höja allas digitala-kompetens på 1,5 tim. Vi kommer till dig och håller ett föredrag som inspirerar och höjer deltagarnas digitala kompetens direkt. Du får konkreta, handfasta och direkt användbara tips och råd. Ni slipper dyra konferensavgifter, rese och övernattningskostnader. Alla får sova i sin egen säng och kommer utvilade till jobbet nästa dag.

Föredraget tar ca 1,5 timme beroende på hur mycket frågor som ställs. Ni håller med lokal, PC (ej Mac) med bra internetaccess, 2 st USB-kontakter, kopplat till en projektor och vägg/duk att titta på/mot, samt ljudanläggning med mikrofon, helst ”headset”.
Kostnad: Boka OCH betala senast 180331och betala endast 18.000:- (normalt 24.000:- ) + ev resekostnader utanför Stor-Stockholm.

Vi lämnar 100% garanti.

Bakgrund

Alla pratar om Über, AirBnB, IoT, robotar och självkörande bilar, men vad kommer det ha för konsekvenser er?

Hur ska ni möta de nya utmaningarna? Ska ni drabbas av utvecklingen eller planera för den?

Regeringen har ingen strategi för digitaliseringen. Regeringen saknar insikt om vilka konsevenser digitaliseringen kommer ha för hela samhället. Frågan hanteras av Bostadsministern och bredbandsfrågorna handläggs på Jordbruksdepartementet.

Det är många VARNINGSSIGNALER!

Du kan inte sitta och vänta på hur du ska göra. Framtiden är redan här! Tåget går NU! Du måste agera NU!

Vilka som blir digitaliseringens ettor och nollor avgörs av vilken kunskap man har och hur ni lyckas anpassa er (digital transformation).

 

Digitaliseringen innebär ett paradigmskifte för hela samhället. Alla gränser håller snabbt på att lösas upp. Om du bor i staden eller på landet spelar snart ingen roll. Digitaliseringen kan lösa många samhällsutmaningar och kommer vända urbaniseringen tillbaka ut på landet.

För att få ihop livspusslet kommer allt fler välja att ”jobba hemifrån”. ”Hemifrån” kan av flera skäl betyda på hemorten! Det skulle minska restider, miljöförstöring och göra det möjligt att bo grönare, billigare, sköta om barn, djur, hus o trädgård och låta mormor bo kvar hemma.

Digitaliseringen är lösningen på samhällets långsiktiga hållbarhet. Frågan är inte hur snabbt kan vi resa med ett höghastighetståg. Frågan är – varför måste vi resa överhuvudtaget? Kommunen behöver bara skapa de rätta förutsättningarna.

 

Den nya tidens utmaningar går inte att lösa med den gamla tidens sätt att arbeta. Vi är i hög fart på väg in i framtiden, många är redan där. 
Digitaliseringen är vår tids viktigaste fråga. Allt och alla kommer att påverkas. Många kommer bli arbetslösa. Flera yrkeskategorier kommer helt att upphöra. Omställningarna kommer bli mer omfattande än när vi gick från bondesamhället till industrisamhället.
 

FRAMTIDENS INFRASTRUKTUR

Framtidens infrastruktursatsningar måste vara digitala. Det handlar om mer än fiber, appar och e-tjänster. Det som saknas är standarder, e-legitimation och ”trafikregler” (typ behörighet, upphovsrätt, myndighetsutövning) för det digitala tåget. Det är nyckeln.
Alla kan åka med det digitala tåget. Det stannar hos alla, om man bara vill. Det handlar mer om hur man organiserar olika verksamheter. När tid och rum inte längre sätter gränser går det att göra allt så mycket bättre, enklare, effektivare och billigare.

 vagskyltar

ALLA ”JOBBAR HEMIFRÅN”

Digitaliseringen kommer vara lösningen på klimatfrågan, miljön, kollektivtrafiken, skolan, folkhälsan, vägar och trafikkaos. Varför ska vi alla, sätta oss i bilen/bussen/tåget vid samma tid för att åka till jobbet och titta in i en skärm och tala i telefon? Digitaliseringen kommer leda till en renässans för lokalsamhället. Vi kan alla ”jobba hemifrån” och samtidigt låta mormor bo kvar hemma. 
Utmaningen är att omdefiniera och omorganisera olika verksamheter för en verklighet där de infrastrukturella förutsättningarna (tänk vägar, byggnader, mötesplatser och öppettider) är helt nya (fria från tid och rum). Digitaliseringen handlar i flera bemärkelser som ökad tillgänglighet.

Den nya infrastrukturen:
- Den nya tiden är: närsomhelst
- Den nya platsen är: varsomhelst
- Den nya vägen är: fiber, wigig, 4g, 5g

Om politikerna förstod att digitaliseringen är en infrastrukturfråga skulle vi säkra välfärden, öka vår konkurrenskraft och skapa helt nya exportmöjligheter.

VINSTER

VINSTER FÖR KOMMUNEN:

1. Tillväxt & nya arbetstillfällen.
2. Nya tjänster & ökad service.
3. Spara mycket tid & pengar.
4. Ökat värde på mark o lokaler.

 

Vinster för nationen/samhället och löser en mängd samhälssutmaningar:

- Vård, skola, omsorg, integration
- Köer, transporter & kollektivtrafik
- Underhåll & förseningar, väg, järnväg
- Hela landet skall leva
- Decentralisering av myndigheter, verk
- Global konkurrenskraft

Hållbarhet/Resilience

- Miljö, avgaser, utsläpp 

- Strejker
- Energikris, oljepris
- Terroristhot
- Pandemi
- Snöfall

 

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top