Aha-upplevelsen

Den största aha-upplevelsen du kan få är att komma till insikt om att IT-utveckligen handlar om infrastrukturen. Skolan står inför ett paradigmskifte. Allt som relaterar till tid och rum kommer förändras. vagskyltar

Utmaningen är inte att bryta ner olika teorier, det är att sätta ihop dem. Det gäller att se sammanhang och strukturer. Nästan alla försöker att hitta IT-tillämpningar i klassrummet, när frågan är om man överhuvud taget har några skolor, klassrum, lektioner eller lärare att "gå" till om några år.
I takt med allt fler elever får tillgång till flippat-klassrum, kommer även deras kamrater vilja få tillgång till deras (de bästa) lärarna. De vakna lärarna, kommer inte vilja jobba i en skola där det inte finns en strategi för framtiden.
Läraren roll kommer förändras till att bli en coach/lots. Jobbet blir att lotsa elever genom utbildningssystemet och inte försöka knåpa ihop några egna IT-lektioner.
Konsekvensen blir en elev- och lärarflykt från skolor som:
1. Inte förstått att utvecklingen pågår NU.
2. Inte förstått att anpassa utbildningen efter kundens förutsättningar.
3. Använder IT olika i olika klassrum.
4. Inte förstår behov av förankringsprocesser,
dvs hur får man med sig lärare och elever på sina IT-satsningar.
5. Inte har någon införandestrategi.
Det går inte att släppa datorer i knät på lärarna och tro det skall leda till utveckling. Det är bara ett farligt IT-experimenterande som leder kapitalförstörelse och ett resursslöseri.
6. Inte förstår att det måste finnas en kritisk massa av "tjänster" för en viss "kundgrupp" där fördelen att jobba på ett nytt sätt överväger det gamla.

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top