Problem

Nätmobbning

NÄTMOBBNING

Nätmobbningen sprider sig snabb och går nu också ned i åldrarna. När många vuxna nu skaffat Facebook, har unga hoppat över till KiK, Ask.fm och Instagram och andra sociala medier. Här skirivs det taskiga kommentarer och publicerar bilder som inte alla vill vara med på. Mycket av det här föregår i det fördolda för vuxenvärlden som inte har hängt med i svängarna. För skolan blir det här problem med oro och bråk istället för undervisning och trygghet. Många mobbade barn är mycket dåligt skick och ägnar sig åt självskadebeteende och funderar över meningen med livet. Nätmobbningen kan förebyggas genom ökad kunskap hos både barn och vuxna.

Självskadebeteende

SJÄLVSKADEBETEENDE dvskarsvalt

Många flckor som mår dåligt, ägnar sig åt självskadebeteende. I avsaknad av vuxna som ser eller hör vad som händer, hittar de likasinnade på nätet. Ofta är de mobbade både i skolan och på nätet. Inte sällan har de själva lagt ut video, bilder och skriver om sina problem i bloggar och andra forum på nätet.
De här flickorna faller lätt offer för ev förövare, som läser dem som en öppen bok. Föräldrar, skolan, elevhälsa, soc, bup mfl borde kunna hjälpa de här flickorna innan det går helt över styr. Vi lär ut hur man bär sig åt på våra föredrag om förebyggande.

Spela onlinespel

SPELA ONLINESPEL Conter strike

100-tals miljoner människor spelar online-spel. Vad är det egentligen som är beroendefaktorer? Hur ska man få sina barn att spela mindre? Finns det något som är bra med online-spel? Ja, det är några av de frågor som vi rätar ut på vårt föredrag för vuxna.

Sätta sprätt på pengar

SÄTTA SPRÄTT PÅ PENGAR Bamsespel pengartillbaka

Mycket på nätet är gratis. Men det är fort gjort att lockas köpa lite kul grejer med mammas kreditkort eller betalsamtal. Det finns många exempel där barn köpt saker på nätet för många 1000-tals kronor. Värst är väl barnen som satte sprätt på 50.000 kronor i baksäsätet under semestern med mammas iPad.
På vårt föredrag för föräldrar lär vi ut hur man skyddar sin plånbok, kreditkort och förhindrar att barnen ringer betalsamtal med hemtelefon eller sina mobiler.

Självmord

SJÄLVMORD AF hoppatag

Barn och elevombudet, BEO säger att i många av de anmälningar man får in om mobbade barn är många barn i mycket dåligt skick och självmordsbenägna. När inga vuxna ser, hör eller förstår vad som händer på nätet, känner sig många barn övergivna. Vem skall de vända sig till? Kan förövarna hitta de här utsatta barnen, borde deras föräldrar och skolan också kunna göra det. Hur gör man? Var ska man kolla? Vi lär vuxna hur man jobbar förebyggande på Internet.

Fler artiklar...

Underkategorier

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top