NÄTRASTVAKTEN

NYHET:

liveonline3

NÄTRASTVAKTEN

Nätrastvakten tar hand om skolans mobilproblem.

Ger du dina elever tillgång till någon som kan hjälpa dem

på nätet, där de är, när det händer?

Slipper eleverna oroa sig för kränkande händelser i mobilen,
slipper lärarna konflikter och alla kan fokusera på lärandet.

Ni får en kod till Nätrastvakten (bilden ovan) som placeras på skolans hemsida. 
Lärare, föräldrar och elever kan klicka på bilden och få hjälp med sina mobilproblem online. (Prova själv att klicka!) 
Du får frågor/problem vidarebefordrade med epost till av dig/ bestämd mottagare (Kuratorn?)
KOM IGÅNG, DET FINNS INGET ATT VÄNTA PÅ!
 
Gör din intresseanmälan här.
HemNyheter

Nyheter

SKADESTÅND FÖR INSTAGRAMKRÄNKNINGAR

570.000 I SKADESTÅND FÖR INSTAGRAMKRÄNKNINGAR

De 2 flickor i Göteborg som straxt före jul startade ett Instagramkonto och uppmanade andra att skicka tips på Instorrar1"orrar" via Kik, dömdes den 25/6 till skadestånd på drygt en halv miljon kronor. De dömdes för förtal och ärekränkning. Domstolen har sett allvarligt på att man misskrediterat andra ungdomar och spridit bilder och rykten på nätet. En av de dömda flickorna säger att de bara gjort vad andra gör och inte tyckt det varit kränkande. Kan flickorna inte själva betala skadeståndet, måste föräldrarna betala 570.000:-

Helt ny hemsida

HELT NY HEMSIDA SÄKERONLINE BLIR SAKERONLINE

Du är nu på vår helt nya hemsida. Vi har byggt om och helt anpassat sidorna till s.k "responsive design" vilket innebär att det går lika lätt att nå vår information från en PC, läsplatta eller din mobiltelfon. Alla mellan lappadphonesidor anpassar sig till dig och den utrustning du för tillfället använder.
Sidorna följer det senaste inom webb-design och standards som CSS3 och html5 för att kunna möta den kraftigt ökande användningen av mobila enheter. 
Vi har också samlat information från både säkeronline.se och entillen.nu så du kan hitta värdefull information om barn och ungdomars använding av Internet, datorer, läsplattor och mobiler på ett och samma ställe. Sakeronline.se innehåller därför både en del om barn och ungdomars säkerhet på nätet och en del om möjligheterna att använda IT i skolan för att utveckla undervisningen. Man kan säga att vi går från problem till möjligheter. 

FRÅN PROBLEM TILL MÖJLIGHETER

IT-utvecklingen i skolan är nu mycket snabb. Barn och ungdomar tar snabbt till sig ny teknik och använder direkt, medans det går lite långsammare för skolan. Hur man ska använda modern teknik för att utveckla skolan är dessvärre lite oklart för många pedagoger och rektorer. Vi erbjuder värdefull kunskap om hur man undviker ett farligt IT-experimenterande med våra barn och direkt kan gå till att utveckla verksamheten och skapa högre och bättre resultat. Man kan säga att det ena är lösningen på det andra. Dvs lärarnas största IT-problem; hur ska man få eleverna att sluta uppdatera sina FB, Instagram status och ägna sig åt undervisningen löser sig när skolan förstått hur undervisningen kan bli intressant och tillgänglig i barnens olika apparater.

Nätmobbningens nästa offer?

NÄTMOBBNINGENS NÄSTA OFFER?

DET ENA LEDER TILL DET ANDRA

Det är helt klart att flickan mått dåligt. Hon har mobbats på nätet, det är väl dokumenterat på olika sociala medier. Det har pågått under en längre tid. Flera ”kamrater” namnges och pekas ut i ryktesspridningen på nätet. Ensam i sin utsatthet har hon lätt fallit offer för förövaren, som velat utnyttja situationen.

UNGA UTLÄMNADE TILL FÖRÖVARNA dvskarsvalt

På nätet kan man lätt hitta unga som ger uttryck för att de inte har det bra. Det finns olika grupper och forum på KiK, FB, DV och Instagram där man hittar likasinnade att dela sin ångest med. I en grupp hittar jag 600 unga, främst flickor som ägnar sig åt självskadebeteende. De diskuterar (och delar bilder) hur man skär sig och svälter sig utan att morsan märker det.

 

LÄSER FLICKORNA SOM EN ÖPPEN BOK

Läs mer: Nätmobbningens nästa offer?

LÄRARE OKUNNIGA

LÄRARE OKUNNIGA

Skärpt lagstiftning på senare år ställer stora krav på skolan att agera mot nätkränkningar. Tyvärr är det
skanskanlararokunniga
många kommuner och skolor som inte tror lagen gäller dem. I en färsk undersökning av Skolinspektionen visar det sig att hälften av lärarna uppger sig sakna kunskaper om hur man skall agera mot nätkränkningar.
Lagen ställer idag stora krav på skolan eller ytterst kommunen, att man bedriver ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling. Det gäller även kränkningar på nätet. Berör det elever i skolan, är det skolans ansvar. Skolan måste genomföra förebyggande åtgärder och förhindra kränkningar. Det skall också framgå i skolan likabehandlingsplan vad som gäller och hur man skall agera då något händer.
Alltför ofta hör man skolchefer, rektorer eller lärare säga att "vi vet ju inte vad ungarna gör på nätet". Hur skall vi då kunna göra något? Det enkal svaret är att man utbildar sig (borde kanske vara självklart i skolan). Säkeronline.se erbjuder föredrag om hur man på ett strukturerat sätt jobbar mot nätmobbning. Där reder vi ut vad lagen ställer för krav och hur man på ett effektivt sätt kan organisera och jobba för att förebygga nätmobbning. Ytterst handlar det om barnens trygghet och om skolan tycker det är en viktig fråga eller inte.


NÄR DET DIGITALA TÅGET KOMMER

vagskyltar

 
Digitaliseringen innebär ett paradigmskifte för hela samhället. Det kommer ha omfattande konsekvenser för hela samhällsbyggandet. När allt fler kan ”jobba hemifrån” ändras behovet av transporter, lokaler och service. Tror du inte det, har du inte alla puzzelbitarna..

 

När det digitala tåget kommer till dig, gäller det att kommunen har öppnat en "centralstation". Din kommun kan skapa förutsättningar för att ta till vara de nya möjligheterna. Digitaliseringen är inte bara appar och e-tjänster. Främst är det en fråga om att tänka nytt, utanför den gamla boxen.
Digitaliseringen öppnar helt nya möjligheter, som tidigare varit otänkbara. Hemligheten ligger i att förstå digitaliseringens egenskaper och hur man kan skapa tillväxt och välstånd. Många jobb kommer försvinna, men vilka de nya blir är det få som vet. På vårt föredrag får du förslag på minst 50 helt nya jobb, både enkla och avancerade, som tidigare inte funnits.

 

I kommuner där man skapar rätt förutsättningar kommer många välja att stanna där de bor. Snart blir det ofattbart att alla, vid samma tidpunkt satt sig i trafiken för att ”åka till jobbet” för att titta in i en skärm. Efterfrågan på lokal service och lokaler kommer öka kraftigt. Nya (digitala) tjänster kommer skapa tillväxt, lönsamhet, nya arbetstillfällen och ökat skatteunderlag. Det kommer blir en nytändning för många kommuner, särskilt i glesbygd och utanför storstäderna. 

 

Digitaliseringen erbjuder fantastiska möjligheter för alla kommuner att öka service och samtidigt spara mycket tid och pengar. Digitaliseringen öppnar för tillväxt och nya tjänster istället för avfolkning och nedläggning. Vi visar hur din kommun snabbt kan förbättra och utveckla lokal service, öka värde på mark, fastigheter och starta helt nya och lönsamma verksamheter.

Fler artiklar...

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top