NÄTRASTVAKTEN

NYHET:

liveonline3

NÄTRASTVAKTEN

Nätrastvakten tar hand om skolans mobilproblem.

Ger du dina elever tillgång till någon som kan hjälpa dem

på nätet, där de är, när det händer?

Slipper eleverna oroa sig för kränkande händelser i mobilen,
slipper lärarna konflikter och alla kan fokusera på lärandet.

Ni får en kod till Nätrastvakten (bilden ovan) som placeras på skolans hemsida. 
Lärare, föräldrar och elever kan klicka på bilden och få hjälp med sina mobilproblem online. (Prova själv att klicka!) 
Du får frågor/problem vidarebefordrade med epost till av dig/ bestämd mottagare (Kuratorn?)
KOM IGÅNG, DET FINNS INGET ATT VÄNTA PÅ!
 
Gör din intresseanmälan här.
HemOm

VÅRA FÖREDRAG Del 1

Sånt du vill veta

Välkommen!

Hej och välkommen till SÄKERONLINE.SE Ulf pa tag2

Säkeronline.se erbjuder kunskap och erfarenhet om barn och ungdomars säkerhet på Internet och hur skolan kan använda IT för att utveckla arbetsmetoder och höja resultaten.
Vi har ett annat synsätt på IT, baserat på många års erfarenhet från näringslivet. När de flesta tror eleverna behöver komma ut från skolan på nätet, tror vi tvärtom att det är skolan som behöver komma in i elevernas mobiler, iPads eller PC. T.ex genom The Flipped Classroom.
Vår IT-expert heter Ulf Silling och har lång erfarenhet av IT, verksamhetsutvecklling och online-tjänster. De senaste 10 åren har han hållit mycket uppskattade föredrag för elever, föräldrar och lärare på skolor över hela Sverige. Ganska ofta har radio, TV och tidningar intresserat sig och gjort olika reportage. Det kan t.ex låta så här.
Är du intresserad av hur man kan förebygga nätmobbning eller hur IT kan utveckla lärandet, kan du läsa mer här på våra sidor.
Läs mer: Välkommen!

Företaget

Vi erbjuder rådgivning och utbildning om hur man utvecklar versamheter med IT. Med det avses hur man förändrar arbetsmetoder och organisation för att uppnå högre resultat. Utgångspunkt är specialistkompetens och 30-års erfarenhet är av strukturer metoder, strategier och tänkesätt om IT som möjliggörare av nya effektivare arbetssätt.
Fokus är att lösa problem och behov, inte hur man använder viss utrustning. Vår verksamhet är oberoende och neutral. Vi företräder inga särintressen och har ingen dold agenda. Vi blandar inte äpplen och päron. Tjänsterna har ingen koppling till att köpa vissa märken/utrustning. Vi erbjuder bara vår kunskap och erfarenhet.
Det är inga knapptryckningskurser. Primärt handlar det om strategiskt tänkande och om ledning och styrning. De senaste 10 åren har vi hållit mycket uppskattade föredrag om barn och ungdomars säkerhet på Internet på skolor i hela Sverige. Varje år/termin har ca 100.000 elever fått lära sig hur man skyddar sig själv på nätet. Ofta har de kommit fram efteråt och sagt att det var det bästa föredrag de har haft i skolan. Deras föräldrar och lärare har fått kunskap om vad unga gör på nätet och hur man kan skydda sina barn. Många gånger har radio, TV och tidningar gjort reportage om de uppskattade föredragen.

Nu går vi vidare från problem och faror på Internet till att fokuserar på de möjligheter att utveckla skolans arbetssätt som öppnar sig med den ökade tillgången och användningen av datorer, surfplattor, smarta mobiler och Internet. Erfarenheten av barn och ungas använding av Internet, sociala medier och smarta mobiltelefoner gör oss väl rustade för framtiden. Du kan få råd, hjälp och kompetensutveckling som sätter in frågorna i sitt rätta samanhang. Du får inte heller höra något som bara är politiskt korrekt, utan sanningen som vi ser den.
 
Jag fakturerar utan företag och f-skatt genom Cool Company

Du kan skicka mail om:
Att boka föredrag till: boka(snabel)sakeronline.se
Fakturafrågor: faktura(snabel)sakeronline.se
Allmänna frågor: info(snabel)sakeronline.se
Vår expert: ulf.silling(snabel)sakeronline.se
 

Experten

ULF SILLING 

Ulf Silling har +30 års erfarenhet av verksamhetsutveckling/digitalisering med IT och online-tjänster. Sedan 1983 har han arbetat med projektledning, rådgivning, utbildning och föredrag om verksamhetsutveckling med online-tjänster (självbetjäning, interaktiva tjänster och nya medier). Ulf pa tag2
Ulf har lotsat resebranschen online på SAS/Scandinavian Multi Access Systems AB SMART (idag Travellink och amadeus Global Travel ett av världens största reservationssystem). 
Han har bl.a. som expert utvärderat planer, organisation, målsättning, kompetens och strategier för EU-kommissionens olika IT-satsningar i det framväxande informationssamhället. Information, Market Policy Actions, IMPACT. IMPACT2. Multimedia Information Demonstration and Support Network, MIDAS. Access to public information, INFO2000, Internet Action Plan IAP. Safer Internet. Protection of Minors and Human Dignity in New Audiovisual and Information services. 
Ulf är en mycket uppskattad föreläsare som på ett lättfattligt och pedagogiskt sätt får alla att förstå hur man skall använda IT och online-tjänster på ett säkert, utvecklande och lönsamt sätt. De senaste 10 åren har Ulf hållit föredrag för ca 100.000-elever, föräldrar, lärare och skolledningar om skolans digitala transformation, barn och ungdomars använding sociala medier och mobiltelefon på skolor i hela Sverige. Se alla nöjda kunder här.

Uppdrag

EU-kommissionen, DGXIII/E, Luxembourg
IAP, Internet Action Plan, Safer use on the Internet.
MIDAS, Multimedia Information Demonstration and Support, Affärsplaner, strategier och organisering av Internet och Multimedia
INFO2000 Conference on Access to Public Information
IMPACT, Information Market Policy Actions
SITO, Svenska IT företagens Organisation
Projektledare: Internet- och Multimedia
Etiska regler för Internet
EU: Protection of Minors and Human Dignity in New Audiovisual and information services
Statskonsult Norge
Nasjonal Infrastruktur
Projektledare: Offentliga elektroniska (publika) tjänster/självbetjäning (ByråkratAutomat)
Braathens S.A.F.E
Rådgivare: Självbetjäning, Interaktiva tjänster & nya medier.
SAS, SR, LFV, JUSEK, UPEC, Axel Johnson International, Kultur Stockholm, Akademikerförbundet, SSR, Institutet för arbetslivsforskning, Stockholm Mark och lokaliseringsbolag, Konsumentverket, Sveriges Riksdag, NTNF, Merkantilt Institut mfl
 
 

Jobb

Ulf Silling har varit anställd på:

SAS/Scandinavian Multi Access Systems AB

SMART

(Idag Amadeus Global Travel, ett av världens största reservationssystem )
- Strategisk försäljning

SMART Sverige AB
- Projektledare & Produktchef:
Skandinaviens första on-linetjänst för resebokning
(Idag Travellink, nordens största online-resebyrå).

Liber AB
Sveriges första e-bokhandel, banktjänster/börskurser
Programmerare, kund och systemansvarig online-tjänster

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top