HemOmReferenserUtvärderingar

Utvärderingar


VILKET BETYG 
VILL DU SÄTTA PÅ FÖREDRAGET?

DIGITAL ELEVHÄLSA: 9, 10, 7, 8, 7, 9, 9, 7, 8, 3, 9, 8

BARNSÄKER ONLINE (föräldrar): 10, 7, 10, 8, 7, 8, 8, 8

 

HÖGSTA BETYG I SUNDSVALL 

sdldagbladet
När folkhälsorådet i Sundsvall gjorde en enkät och frågade föräldrar vad helst skulle vilja veta mer om, stod kunskap om hur man skyddar barnen på nätet högst upp. I skolorna var man också mycket intresserade. Dels för att skolans personal behöver få mer kompetensutveckling, men också att elverna får kunskap om hur man skyddar sig själv, är viktigt.


UTVÄRDERING GAV HÖGSTA BETYG 

kikelev

Först ut var elever, skolpersonal och föräldrar i 2 skolområden. Områdeschefen, rektorer, föräldrar och alla elverna var mycket nöjda efteråt. Det blev högsta betyg i kommunens utvärdering:

Skolpersonal: 4,8 av 5

Föräldrar: 4,4 av 5

Eleverna var också mycket nöjda, men gav sina bedömningar direkt online i sina mobiler.N

 

 

 

 

KOMMENTARER

Hej Ulf!
Hoppas allt är väl med dig!
Äntligen ska du få lite mer feedback härifrån.
Hur som helst så samlade jag representanter för elever från 3-5:an. Bad dem skatta på en skala mellan 0-10, där 0 är riktigt dåligt och 10 toppen! Samtliga i den här gruppen skattade en 9:a. (Bad de yngre eleverna göra skattningen först så att de inte skulle påverkas av de äldre).
De tyckte att de fått lära sig nya saker, t. ex det här med säkra lösenord och hur man för övrigt ska vara försiktig på nätet. ”Han var cool” nämnde en av killarna.
Pratade sen med flickorna i klassen, 5 st och de skattade föredraget mellan 6-8.
Från föräldrarna har jag hört omdömen som ”ett mycket bra initiativ att bjuda in till den här föreläsningen.”
Så här långt borde det alltså kunna bli en fortsättning men vi måste få ihop medel till det!
Elevhälsan

 

 

Stort tack för igår! Mycket uppskattat från samtliga föreläsningar har jag nu kort hunnit höra!
Rektor
 
Och tack ska DU ha för väl genomfört uppdrag!
Elevhälsan

 

Vi vill bara tacka för en givande föreläsning!
Elevhälsan

 

Tack för en bra och intressant föreläsning i kväll! Jag uppskattar särskilt att du belyste de positiva sidorna av datorspelande.
Vänliga hälsningar
Sofia, mamma och musiklärare

 

BETYG=10

Jättebra föredrag med tips och insyn för oss föräldrar. Tack jag lärde mej massor trots att jag tycker jag är ganska kunnig.
BETYG= 10
Jättebra föreläsning.Intressant information hela tiden.Ett stort plus att Ulf var lätt att lyssna på hela tiden.Min son går i sjuan och han tyckte att det var jättebra info som dom fick.
BETYG= 9
Mkt intressant och lärorikt!
BETYG= 10
Det var bra belyst från olika håll. Tipset om att lobba för att föräldrar samarbetar runt gemensamma regler är bra! Vi skulle behöva tid i skolan, i arbetslagen för att diskutera vidare. kom gärna ut i klasserna och prata i det lite mindre formatet
BETYG= 8
Engagerad föreläsare, som gav många matnyttiga tips och en och annan tankeställare.
BETYG= 8
Intressant och informativ föreläsning av bra föreläsare i en lokal med presentationsutrustning som tyvärr inte var tillräckligt bra. Bra att presentationen går att kika på här på sidan.
BETYG= 8
Jag lärde mig en hel del nytt som jag kan använda mig av direkt.
BETYG= 8
Bra att det var på ett "språk" som alla kan förstå.
BETYG= 9
Nyttigt och intressant. Bra med "morot i stället för piska". Filtret ska sitta i barnets huvud.
BETYG= 8
Bra att få teorier bekräftade samt nya infallsvinklar på sina egna funderingar.
BETYG= 8
Mycket information med många bilder. Kände pesonligen att det var ganska svårt att hänga med i allt IT-snack/termer. Hade varit bättre om jag varit mer insatt i Ittermerna. Bra att man kan gå in på hemsidan och blicka tillbaka för att försöka förstå det man inte hängde med på.

 

 

Utvärderingen riktigt bra.. Hälften tyckte att du infriat förväntningarna helt och hållet, resten tyckte att du infriat förväntningarna till stor del. 1 tyckte varken ja el nej.
När det gällde att ringa in ord så var Lärorikt,praktiskt tillämpbart,nya insikter och en röd tråd som dominerade bland svaren.
Från Konferens med flera punkter:
Detta tar jag med mig.
Nätmobbning                         18
Genusakuten                         12
Ungdomsstyrelsen                   7
Barnhälsorapporten                 5
Jag har bara fått positiva reaktioner från föräldrarna. När det gäller föredrag för eleverna så har jag fört det vidare.
Ulf Silling hade ett mycket uppskattat föredrag. Både elever och vuxna har uppgett att många lärde sig nya saker om Internet och säkerhet, och att han var intressant som föreläsare.

 

utvardrinmand

 

De båda passen jag var på behandlade samma ämne - det var bara olika föreläsare. Då var Ulf S. den bättre av dem - han var kunnigare i sin föreläsning - fångade uppmärksamheten på bättre sätt.
En del föreläsare mumlade och talade otydligt, oartikulerat. Andra blev upphetsade av sig själva o betedde sig som ungtuppar-i självgodhet. Vidare fick jag känslan att vi ansågs vara en grupp konservativa lärare som inte vet eller kan något om IT och nu skulle vi medvetandegöras... Den föreläsning som var klart bäst o användbar var säkerhet på nätet med Ulf Silling. Det var en intressant föreläsning som hölls med humor o glimten i ögat.
Rektorn som avslutade var en riktig höjdare och Ulf Silling lika så och det var väl dom föreläsningarna som fångade mig mest dom här dagarna.
Silling var excellent. Hade varit bra med en hel fm eller em från honom, med tid för diskussion.
 
 
 
 
Hej Ulf!
Tack för gott samarbete förra veckan. Vi är väldigt nöjda med hela upplägget. Har också förmedlat detta till den andra rektorn.
 
Tackar återigen för en bra  och intressant föreläsning. Jobbar själv inom skolan och har tre barn i åldrarna 7-12 år. 
 
Barn och unga på internet
4. Tyckte du att innehållet i Ulf Sillings föreläsning stämde med dina förväntningar ?
Vet ej       1 röster
Betyg 8    2 röster
Betyg 9    9 röster
Betyg 10 21 röster
Medelpoäng: 9,5
Det var jättebra. Det enda var att tipsen, vilka knappar jag ska trycka på gick så fort. Jag hann ej skriva. Jag hoppades att de skulle stå här, men har ännu ej hittat det. Mejla gärna tillbaka ang 3v historik, vilka bilder som vart upp mm Därför blev det en 9a. Synd att det ej var fler där. Mycket bra 
 
Väldigt påläst föredrag, intressant!
 
Bra innehåll men det hade varit bra att veta iförväg att dokumentationen fanns på internet så hade jag inte behövt anteckna.
Jag hoppas också att du får föreläsa för våra elever!
Jättebra föreläsning! Mycket visste jag redan men fick ändå några bra tips.
Bättre om vi fick lite papper att komma ihåg.

 

Allt var bra, kanske tiden skulle varit lite längre på vissa områden, ex hur vi kan begränsa användandet på ett smidigt sätt utan att ungdomen kan kringå detta
Vid flera tillfällen gick det lite väl snabbt vid listning av referenser
- svårt att hinna med att anteckna ordentligt
Hade gärna sett lite mer om hur barn tänker och fungerar, vilka försvarsmekanismer de har eller saknar, hur de reagerar inför de olika situationer som kan uppstå mm, som komplement till de mer handfasta åtgärderna och statistiken.
Bra övergripande information om vad man kan förvänta sig att barnen kommer i kontakt med. Bra tips om åtgäder och saker att tänka på.

Jag hade gärna sett att tiden hade varit uppdelad i två delar på 1.5t vardera, med en kort paus emellan. Ty så intresant var föredraget.

 
Hej Ulf!
Kul att lyssna till dig. Mitt betyg på mitten satte jag för att jag visste en hel del innan. Men du gjorde en mycket god insats för vår lilla skara av åhörare! TACK!
Enkelt och lättförståeligt. Mycket bra fakta. Önskade att du tog upp lite mer exempel på vad barnen faktiskt kan råka ut för på nätet, hur vuxna "förföljer" barn, bilder missbrukas och så vidare. Vi har själva råkat ut för detta, hur helt oskyldiga bilder gjorts om och hamnat på tvivelaktiga hemsidor. Jag tycker att många vuxna inte har någon som helst koll. Mycket bra att du hela tiden påpekar hur viktigt det är att PRATA MED BARNEN.
Tack för en bra föreläsning.
Jättebra föredrag! Litet minus att man inte hann med att anteckna allt. Men det visade sig att det inte behövdes, eftersom du ger tillgång till materialet via hemsidan. Hade du förmedlat detta (eller om jag nu missade den infon) så ÄR betyget 10. Stort TACK!

 

Det var kort om tid i slutet, det mest intressanta fick skyndas på. Synd för det i början har man hört ganska mycket om.
önskade mer erfarenhetsutbyte och dialog kring ämnet baserat på föredraget, kanske diskutera och få samsyn på hur vi vill att detta ska fungera skolan och föräldrar
Bra, sakligt och inte för tekniskt för att vi vuxna skulle hänga med.
Jättebra! Klara fakta blandat med lite humor. Man skulle kunna lyssna hur länge som helst. Men tiden tog slut alldeles för snabbt.
Allt var intressant och man lärde sig massa nya saker men man kunde haft någon paus emellanåt för man blev ganska trött mot slutet.
Ett bra föredrag om saker som man inte vetat om förr. Vissa saker kunde man kanske fått mer kött på benen så som hur man gör i ordning säkerheten i en dator.

 

det var ett jätteintressant ämne som togs upp. för en annan som har två tonåringar så va det verkligen givande.även nyttigt och tankvärt för mig själv
Verkligen ett jättebra föredrag. Det finns mycket som jag inte hade en aning om. Mitt barn är nu 8 år men det kommer att sitta bra den dagen jag behöver dessa kunskaper
Superbra föreläsning synd på ett sådant tillfälle att inte Aulan var fylld då fler föräldrar skulle ha nytta av informationen. Ulf var jätteduktig & lätt att lyssna på och som han sa 1½ timme gick fort *smile* Kanske gick lite fort fram och även hoppade över vissa bitar som stog på presentationen och som man undrade lite varför
man inte sa något om detta. Jag försökte febrilt skriva ner det väsentligaste samt konkreta tips vilket man inte hann med riktigt i den takten.. så detta skulle jag gärna velat veta från början att allt fanns dokumenterat på hemsidan som man fick lösenord till på slutet. *Jättebra*

 

Ditt föredrag var otroligt bra.Jag (pappa) har fokuserat mer på min sons (18år) spelande än på min dotters (10år) datoranvändande. Jag kunde och kommer efter att lyssnat på dig prata med ungarna på ett mer givande sätt än tidigare. Tack
Kanonbra. Det var på ett enkelt vis, lättförståligt och med humor. Ett intressant ämne och det är alltid skönt/roligt med en fängslande föredragshållare. Du är proffs!
Dokumentation kunde vi ha fått i handen.
Bra att det var på ett "språk" som alla kan förstå.
Bra att få koll på vad man kan komma in på och råka ut för.
Viktigt de du tryckte på att först och främs är en bra komenikation med sitt barn viktigast annars kommer man ingen stans. Förlite om hur man kan åtgärda på datorn utan att kränka sitt barn.
 
Ett mycket intressant föredrag. Jag tycker det var bra att det betonades flera gånger att det viktigaste är att vi pratar med våra barn och försöker vara delaktiga i det de gör på internet. Möjligtvis gick det lite fort med de konkreta tipsen om hur vi rent praktiskt kan skydda våra datorer och barn. Bra att program som Cyber Patrol etc nämndes även om jag personligen anser att den typen av program är skrämmande, tala om att kränka våra barns integritet.
Toppen att det går att hämta dokumentation.
Jag kommer att rekommendera den här föreläsningen till andra.
Faktainnehållet var mkt bra. Önskar bara mer dikussioner. Förslag att
åtgärder för att eliminera de negativa konsekvenserna skall komma tidigare i föredraget. Förtydliga att lärare/föräldrar skall prata värdegrund mkt mer och oftare tidigt i åldrarna.
 
 
 

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top