Faror på nätet

Sätta sprätt på pengar

SÄTTA SPRÄTT PÅ PENGAR Bamsespel pengartillbaka

Mycket på nätet är gratis. Men det är fort gjort att lockas köpa lite kul grejer med mammas kreditkort eller betalsamtal. Det finns många exempel där barn köpt saker på nätet för många 1000-tals kronor. Värst är väl barnen som satte sprätt på 50.000 kronor i baksäsätet under semestern med mammas iPad.
På vårt föredrag för föräldrar lär vi ut hur man skyddar sin plånbok, kreditkort och förhindrar att barnen ringer betalsamtal med hemtelefon eller sina mobiler.

Självmord

SJÄLVMORD AF hoppatag

Barn och elevombudet, BEO säger att i många av de anmälningar man får in om mobbade barn är många barn i mycket dåligt skick och självmordsbenägna. När inga vuxna ser, hör eller förstår vad som händer på nätet, känner sig många barn övergivna. Vem skall de vända sig till? Kan förövarna hitta de här utsatta barnen, borde deras föräldrar och skolan också kunna göra det. Hur gör man? Var ska man kolla? Vi lär vuxna hur man jobbar förebyggande på Internet.

Skolbränder

SKOLBRÄNDER Bransskyddforen skolan brinner

Det brinnner drygt 1,5 skola varje dag i Sverige. De som tänder på är elever eller fd elever. Enligt Brandskyddsföreningen har de 3 saker gemensamt: De saknar sedd, hörd och bekräftad? Låter det som något på Internet? Jodå, det behöver inte hända om man kan förebygga mobbning redan på ett tidigt stadium. 

Vapen i skolan

VAPEN I SKOLAN Vapentranaskol

Vi har i Sverige varit förskonade från sk skolskjutningar. Där det har inträffat har det ofta handlat om elever eller fd elever som varit utanför och mobbade. Svensk polis säger det är en ren tidsfråga innan det händer här. Det går dock att förebygga om man förstår hur man skall jobba förebyggande på nätet, som vi lär ut på våra föredrag.

Hushållsnära droger

HUSHÅLLSNÄRA DROGER 
Barn sniffar

Kunskapstörstiga ungdomar utan pengar kan lätt hitta saker att berusa sig på. Kanske har du produkter hemma som det går att berusa sig på. På vårt föredrag för föräldrar pratar vi om tillgången till droger både på nätet och vad man kan använda hemma i hushållet.

Fler artiklar...

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top