HemOmSynsättIT & Politik

IT & Politik

Hela samhället utanför skolan är numera uppkopplat och tillgängligt dygnet runt i våra mobiler. I skolan däremot, ser man mobiler som ett problem och datorer som en ny pedagogisk apparat.
Man funderar mest på hur appar och knappar ska användas i klassrummet, inte hur IT ska lösa skolans problem, höja resultaten eller öka tillgängligheten till lärandet. 
mellan vagskal
 
Avsaknad av nationella visoner, mål och IT-strategier gör att var och en tvingas bli sin egen lyckas smed. Utan politiska anvisningar till Skolverket står lärar- och rektorsutbildningen utan tidsenlig kompetens  Så i princip saknar alla inblandade kunskap för att föra skolan in i den allt mer uppkopplade framtiden.
Det kommer kosta samhället många miljarder och mycket värdefull tid. Som alternativ har vi här samlat några förslag till politikerna som kan föra utvecklingen framåt.
Är du intresserad och vill formulera IT-strategier, en digital agenda eller veta mer om hur IT-utvecklingen ska lösa skolans problem och höja resultaten? Gör en intresseanmälan här.
  • Vallöften

    Hur du väljer väg avgör din framtid. Här har politiker och deras partier möjlighet att få konkreta ideer och förslag för att formulera en framtidsinriktad politik för skolan.

    Tycker du det låter intressant och vill veta mer? Gör en intresseanmälan här.

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top