Hem

Artiklar

Bakgrund

En av de senaste trenderna inom skolutveckling är vad man kallar för The Flipped Classroom. På svenska har det blivit att "flippa" klassrummet. Vad det innebär kan vara lite olika för olika personer. Det vanligaste är att några lärare har börjat spela in sina genomgångar och lektioner, för att göra dem tillgängliga på YouTube.
Eleverna kan sedan titta på frökens genomgångar på bussen hem, hos mormor, ja var som helst och repetera så mycket man behöver. Man kan "flippa" på många olika sätt i olika utsträckning och omfattning. Det kan vara allt från enskilda uppgifter till hela skolans verksamhet.
I takt med att 1-1 satsningarna sprider sig har allt fler lärare börjat undra vad man egentligen skall göra med boktpcdatorerna i undervisningen. Det finns inga nationella strategier och många gånger är lärarna utlämnade till att själva komma på vad man ska använda IT till.
Många känner sig osäkra, när eleverna kan mer än man själv. Andra kollegor skräms när de slänger sig med IT-begrepp, appar och knappar på sina mobiler eller läsplattor. Man behöver inte heller, tvärtemot vad många tror, vara någon IT-expert. Vi räknar med att du är läs och skrivkunnig, duktig pedagog och behärskar dina ämnen för att kunna tillämpa vår kunskap om The Flipped Classroom.
Det är få som har en strukturerad plan för hur man ska använda IT i sin undervisning. Det blir mer ett farligt IT-experimenterande som kanske är kul, men som har liten bäring på högre resultat. Är du intresserad av hur IT kan höja din status och lön? Leda till högre resultat för dina elever och kanske mer flexibel lärstil som löser upp både din och elvernas bundenhet till tid och rum? Då ska du snarast se till att inspireras och få direkt användbar kunskap, så du kan vara rustad för den snabbt ankommande framtiden.

 

The flipped classroom

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top