HemTjänster

VÅRA FÖREDRAG Del 1

Tjänster

Innehåll

SÄKERONLINE:SANNING OCH KONSEKVENS PÅ INTERNET 

PÅ 1,5 TIMME LÄR VI BARN OCH UNGDOMAR SKYDDA SIG SJÄLVA PÅ NÄTET 

sakeronline
VAD ÄR EGENTLIGEN SANT OM VAD MAN FÅR ELLER INTE FÅR GÖRA PÅ NÄTET? KAN MAN ÅKA FAST OM MAN SKRIVER TASKIGA SAKER ELLER LÄGGER UT BILDER PÅ NÄTET? VAD GÅR ATT SPÅRA OCH BEVISA? HUR SKYDDAR MAN SIG SJÄLV? HUR KAN MAN STOPPA NÄTMOBBNING? HUR SKILJER MAN VÄN FRÅN FIENDE? VAR KAN MAN FÅ HJÄLP?
 
Vi pratar om för eleverna vardagsnära problem, med att publicera bilder, chatta och skriva Instagbg1taskiga kommentarer på Periscope, Facebook,KiK, Snapchat, Instagram, DV Ask.fm och andra sociala media. Inte sällan kommer eleverna fram efteråt och säger att det är det bästa föredrag dom hört. Även deras lärare, föräldrar och rektorer är mycket nöjda. Många uppger att problemen på nätet minskat efter vårt föredrag. Press och media tycker också det är intressant och har gjort många reportage om våra föredrag.

 NU FRÅN ÅR 3

kikchatt2

Vårt föredrag vänder sig till elever från åk3 och uppåt och går i stort sett ut på att lära barnen att skydda sig själva på nätet. Det är ju trots allt de som många gånger sitter ensamma med mobilen eller framför datorn, som behöver ha kunskap om hur de skall kunna skydda sig själva. Vi lär ut om vad lagen säger och vad som går att spåra och bevisa. Vi visar en konsekvenskedja om vad man egentligen får och inte får göra och när polisen kommer och tar dom. Vi lär ut konkreta och handfasta råd om hur man t.ex. skapar hackersäkra lösenord och skaffar bevis om något händer. Det skapar dels trygghet, samtidigt som det avskräcker andra från att vara taskiga mot sina kompisar.

 

RESULTAT:

LivbVatteM

Efter föredraget förstår eleverna konsekvenserna av vad man gör på nätet och har förutsättningar för att skydda sig själva. De har bla lärt sig hur man skaffar bevis när något händer på skärmen. Det avskräcker andra från taskiga påhopp och ger skolan och polis bättre möjligheter att utreda vad som hänt. Lärarna kan med hjälp av direkta länkar till lärarhandledningar direkt integrera arbetet mot nätmobbning i skolarbetet.

Bakgrund

SKOLANS ANSVAR

Mobbning och kränkande behandling på nätet är mycket omfattande, men tyvärr ofta osynligt för Ekot krank okarvuxenvärlden. I de anmälningar som kommer till BEO och Skolinspektionen ser man att nätkränkningar ofta går hand i hand med verbala och fysiska kränkningar.
BEO och Lärarnas Riksförbund, LR har gått ut gemensamt med budskapet till landets skolor: Nätmobbningen är skolan ansvar. Skolan måste följa lagen. Har nätkränkningarna ett samband med skolan, ansvarar skolan för att förhindra dem. Även om det sker på fritiden. Enligt lagen måste skolan skyndsamt kartlägga, utreda och åtgärda kränkande behandling, även på nätet. Lagkrav eller inte, vill man kunna erbjuda en lugn och trygg miljö i skolan, tar man saken i egna händer och gör något åt problemen.

KONSEKVENSER

De som blir mobbade på nätet mår ofta dåligt av sina upplevelser. Många känner sig övergivna av vuxenvärlden dels för att ingen ser vad som händer, dels för att många vuxna inte förstår sig på barnens verklighet. En del stänger in sin frustration och ägnar sig åt självskadebeteende, medans andra vill ge igen. BEO säger att många mobbade barn är i mycket dåligt skick. Brandskyddsföreningen uppger att de som tänder på i skolorna ofta är elever som gemensamt saknar: sedd, hörd och bekräftad. Flera av de skolskjutningar som förekommit runt om i världen har utförts av frustrerade, utfrysta och mobbade elever. Svensk polis uppger att det är en ren tidsfråga innan det händer här. Förebyggande arbete kan skapa ökad trygghet för eleverna och arbetsro i skolan.

VAD GÖR FÖRÄLDRARNA?

Många i skolan undrar varför inte föräldrarna tar sitt ansvar. Sanningen är kanske att man saknar kunskap och förutsättnigar för att göra mer hemma. Skolan och ev föräldrarförening kan göra en betydande insats genom att arrangera utbildning för föräldrarna. Vi lär ut konkreta och handfasta råd på vårt föredrag, som föräldrana kan gå hem och direkt använda.

Upplägg

UPPLÄGG

Kostar det för mycket att skicka alla på kurs? Vilka kan inte åka till SETT, BETT i London eller gå på teachmeet? Var lugn. Vi kommer till dig med kunskapen. Det blir inga resekostnader. Transporten tar ingen tid alls. Du får sova i din egen säng på natten. Du kommer utvilad till jobbet nästa dag. Våra föredrag kan du lyssna på i dina egna lokaler. Du behöver bara ordna med lokalen och utrustning.

100% GARANTI

Vi garanterar att en majoritet av åhörarna blir nöjda. Annars får ni tillbaka pengarna utan några krussiduller.

UTRUSTNING

Ni står för lokal där det finns en Pc (ej Mac) med 2 USB-portar. Den har en fungerande anslutning till Internet och projektor. Mikrofon, helst headset.

DOKUMENTATION

Alla deltagare får tillgång till dokumentation, dvs kopior av alla bilder som visas.

PRIS:

Är du intresserad av våra föredrag, lämna en intresseanmälan här. Då får du mer detaljer och prisuppgifter. Generellt lämnar vi bra rabatt om man bokar flera föredrag samtidigt.

FINANSIERING

Är du intresserad av våra föredrag men har svårt att få ihop ekonomin? Berätta om hur du vill göra och vi kan ge dig förslag på finansiering.

REFERENSER:

Se alla nöjda kunder här.

UTVÄRDERINGAR:

Se vad deltagare har tyckt här.


SETT I PRESS:

Se vad radio, TV och tidningar rapporterar om våra föredrag här.

Innehåll

BARNSÄKER ONLINE: BARN OCH UNGDOMARS SÄKERHET PÅ INTERNET ChatnollM

PÅ 1,5 TIMME LÄR VI FÖRÄLDRAR OM FARORNA PÅ INTERNET OCH OM VAD MAN KAN GÖRA SJÄLV HEMMA FÖR ATT SKYDDA SINA BARN 

 

 

FÖREDRAGET HANDLAR OM:

NÄTMOBBNING barnsakinneh
SJÄLVSKADEBETEENDE
HUSHÅLLSNÄRA DROGER
SPELA ONLINESPEL PÅ NÄTTERNA
GROOMING & FULA GUBBAR
KONKRETA OCH HANDFASTA RÅD

 

 

Vårt föredrag vänder sig till föräldrar och andra vuxna som vill veta vad barnen verkligen har för sig på Internet. Vi pratar om vad man kan göra själv för att få lite mer kontroll och hur man förhindrar att barnen råkar illa ut. Vi tittar på vad som är känt i kalla fakta och inte så mycket om vad som står i tidningen. Vi berättar om vilka faror som lurar där ute och hur man kan skydda och prata med sina barn om det på ett vettigt sätt. Ämnen som behandlas är vardagsnära och handlar effekterna av mobbning och kränkningar på KiK, Ask.fm och Facebook, att fastna i online-spel, faran med fildelning och tillgången på hushållsnära droger. Vi ger konkreta och handfasta råd om regler man kan ha hemma och verktyg som gör att man kan få stopp och kontroll på allt som händer i datorn.

 

RESULTAT: 

LivbVatteM

Efter föredraget förstår föräldrarna mer om vad som verkligen händer ute på nätet. De kan nu på ett mer realistiskt sätt fokusera på vad som verkligen är problem. De har förutsättningar för att redan på hemmaplan skapa mer regler, kontroll och prata med sina barn på ett vettigt sätt.

 

Bakgrund

NÄTMOBBNING OMFATTANDE

Mobbning och kränkande behandling på nätet är mycket omfattande, men tyvärr ofta osynligt för vuxenvärlden. I de anmälningar som kommer till BEO och Skolinspektionen ser man att nätkränkningar ofta går hand i hand med verbala och fysiska kränkningar.

KONSEKVENSER

De som blir mobbade på nätet mår ofta dåligt. Många känner sig övergivna av vuxenvärlden dels för att ingen ser vad som händer, dels för att många vuxna inte förstår sig på AF hoppatagbarnens verklighet. En del stänger in sin frustration och ägnar sig åt självskadebeteende, medans andra vill ge igen. BEO säger att många mobbade barn är i mycket dåligt skick.
Brandskyddsföreningen uppger att de som tänder på i skolorna ofta är elever som gemensamt saknar: sedd, hörd och bekräftad. Flera av de skolskjutningar som förekommit runt om i världen har utförts av frustrerade, utfrysta och mobbade elever. Svensk polis uppger att det är en ren tidsfråga innan det händer här. Förebyggande arbete kan skapa ökad trygghet för eleverna och arbetsro i skolan.

VAD GÖR FÖRÄLDRARNA?

Många i skolan undrar varför inte föräldrarna tar sitt ansvar. Sanningen är kanske att man saknar kunskap och förutsättnigar för att göra mer hemma. Skolan och ev föräldrarförening kan göra en betydande insats genom att arrangera utbildning för föräldrarna. Vi lär ut konkreta och handfasta råd på vårt föredrag, som föräldrana kan gå hem och direkt använda.

Fler artiklar...

GTranslate

Swedish Chinese (Traditional) English French German Hindi Japanese Thai

NÄTRASTVAKTEN

DIN DIGITALA RÅDGIVARE

Första 15 min är gratis.
Därefter 500:- + moms/15 min.

KLICKA HÄR

Tekniska krav: Webbläsare..
Kamera, mikrofon och projektor gör det mycket bättre.
Betala med Swish eller kort via PayPal.
(Boka tid direkt i min kalender här.)
Go to top